Skip to content

Supply chain gaps - Welke kansen laat jij liggen?

Gaten. Je supply chain voor consumentengoederen zit er vol mee. Slechte visibiliteit op je volgende zending, moeizame communicatie met leveranciers – vroeg of laat kom je in de problemen.
Maar dat hoeft niet zo te zijn. Het is tijd voor meer voorspelbaarheid, tevreden consumenten en inzicht in jullie impact op het milieu.
Het is tijd om de kloof te dichten.

EMEA Closing the Gap | webinar image | CONSUMER GOODS

Waar vallen de gaten in je supply chain voor consumentengoederen?

Aan de ene kant loopt de inflatie steeds verder op waardoor het koopgedrag verandert, aan de andere kant stellen steeds milieubewustere consumenten steeds hogere eisen. De voedselindustrie en de Fast-Moving Consumer Goods-sector zijn samen immers verantwoordelijk voor meer dan een derde van de CO₂-uitstoot wereldwijd. En dat komt vooral door hun logistieke ketens.*
Deze balanceeract lijkt alleen maar moeilijker te worden. Maar dat hoeft niet zo te zijn.
Wij noemen het: de kloof dichten. Je kunt de gaten in jullie supply chain dichten op het gebied van zichtbaarheid, netwerk en duurzaamheid door het aanpakken van slechte communicatie, stroeve samenwerking en inzage in de impact op het milieu. En onderaan de streep speel je dan beter in op de wensen, verwachtingen en eisen van je klanten.
Ben jij er klaar voor om de kloof te dichten?

94%

van de ondervraagde klanten kreeg meer zichtbaarheid in hun zendingen sinds ze met Flexport werken.

89%

geeft de voorkeur aan het gecentraliseerde berichtensysteem van het Flexport-platform boven dat van andere logistieke dienstverleners.

80%

van de ondervraagde organisaties kunnen ze met Flexport de CO₂-uitstoot van de supply chain van hun bedrijf verkleinen.

Hoe we klanten helpen de kloof te dichten in hun logistieke keten

EMEA Closing the Gap | Estrid image

De Visibility Gap dichten met Estrid

Estrid, een bedrijf met abonnementen voor scheerproducten, stond onder grote druk door de uitdagingen in de supply chain die na de pandemie wereldwijd de kop op staken. Bestellingen niet uitvoeren was eenvoudigweg geen optie, dus deden ze beroep op Flexport. Ze wilden meer visibiliteit, transparantie en flexibiliteit om met verstoringen in de supply chain te kunnen omgaan, zodat hun klanten er niet de dupe van zouden worden. Dankzij deze samenwerking besteedt het bedrijf nu 80% minder tijd aan administratieve taken.

Lees het volledige verhaal
EMEA Closing the Gap | Cloud Nine image

De Network Gap dichten met CLOUD NINE

In de extreem competitieve markt voor haarverzorgings- en schoonheidsproducten kan een lege voorraad zomaar einde verhaal betekenen. Door met Flexport in zee te gaan, heeft CLOUD NINE zijn netwerkproblemen kunnen oplossen. De ingewikkelde en tijdrovende manier waarop het zijn supply chain onderhield, werd drastisch vereenvoudigd. Zo slaagde het bedrijf erin om 4 uur per week te besparen op het tracken en monitoren van zendingen

Lees het volledige verhaal
EMEA Closing the Gap | Blokker image

De Visibility Gap dichten met Blokker

Door dalende winsten en meer concurrentie zat de Nederlandse retailer Blokker in een lastig parket. Het bedrijf realiseerde zich dat het de marges moest vergroten om op de lange termijn te kunnen blijven groeien. Blokker ging een samenwerking aan met Flexport om de visibiliteitskloof te dichten, de toeleveringsketen te herstructureren en meer controle te krijgen over producten in transit. Dit leidde tot een besparing van € 300.000 aan supply chain-kosten.

Lees het volledige verhaal

Omgaan met de kloof binnen jouw sector

Waar vallen bij jullie de gaten?

Mode en retail

Productie

Laten we waarde losmaken in je supply chain en klaarmaken voor groei.

Ontdek hoe het Flexport platform je kan helpen de kloof te dichten.